Een verloskundige in Den Haag kiezen

De verloskundige helpt jou tijdens de zwangerschap en bevalling. Je gaat er bijvoorbeeld heen voor echo’s en controles. Waar nodig wordt je dan eventueel doorverwezen naar een arts of gynaecoloog. Verder staat zij jou indien mogelijk bij tijdens de bevalling en ook tijdens de kraamperiode is de verloskundige eigenlijk jouw eerste aanspreekpunt met betrekking tot vragen en zorg. Jullie gaan elkaar regelmatig zien en dus is het handig wanneer je een verloskundige kiest die goed bij je past.

Daarom hebben we een lijstje opgesteld van zaken die veel vrouwen belangrijk vinden, zodat je een goede keuze kunt maken.

Aanraders

Je kunt altijd bij anderen navragen waar zij voor hebben gekozen en hoe dat bevallen is. Wanneer al jouw vriendinnen bijvoorbeeld bij dezelfde verloskundige zijn geweest, zal het jou daar waarschijnlijk ook heel goed bevallen.

Eerste indrukken

Een eerste indruk is altijd erg belangrijk. De praktijk kan nog zo goed aangeschreven worden door iedereen die je kent en alles dat je leest op het internet, maar wanneer het voor jou simpelweg niet goed aanvoelt dan kun je toch beter verder gaan kijken.

Bereikbaar/dichtbij

Het is prettig wanneer de praktijk dichtbij huis ligt. Je hoeft voor je afspraken dan niet ver of lang te rijden en wanneer het tijd is om te bevallen zijn zij ook snel bij jou.

Grootte van de praktijk

Vaak zegt de grootte van de praktijk niets over de kwaliteit van de dienstverlening. Het is echter wel zo dat er in een grote praktijk vaak meer ervaring aanwezig is en er in een kleinere praktijk een grotere kans is dat je altijd hetzelfde gezicht voor je gaat zien.

Eigen echo-apparaat

Tijdens je zwangerschap wordt er regelmatig een echo gemaakt. Soms een of twee keer extra om te controleren of alles goed gaat. Wanneer de praktijk geen eigen echo-apparaat heeft moet je meestal naar een andere locatie rijden. Kies dus een praktijk met een eigen apparaat.

Wisselen

Waar je ook voor kiest, zorg dat de praktijk jou aanspreekt en dat je je er prettig bij voelt. Je mag altijd nog wisselen van praktijk, dus wees niet bang om een keuze te maken wanneer je er niet uit komt. Zo maak je een goede keuze voor een verloskundige Den Haag.