Skids in the procesindustrie

Een skid is eigenlijk niets meer dan een installatie die op een frame gemonteerd is. Dat geheel noem bij elkaar noemen we een skid. Ze worden erg veel gebruikt in de procestechniek en procesindustrie. Oftewel, in fabrieken en andere productiecentra. In deze blog gaan we in op de skids, waar ze voor worden gebruikt en wat de voordelen zijn van het gebruik van skids in frabrieken en procesindustrie in het algemeen.

Voordelen van skids

Het grootste voordeel van skids in de procesindustrie en procestechniek is dat de installatie dus op een frame wordt gemonteerd. Zo’n frame als geheel is veel makkelijker te installeren en in te zetten in een bestaande of nieuwe ruimte dan wanneer je alle onderdelen die op het frame gemonteerd zijn los zou moeten installeren. De skid op zich heeft een aantal aansluitingen. Dit zorgt er voor dat het geheel direct op de juiste plek gezet kan worden en er nog maar een klein aantal aansluitingen en afstellingen gedaan hoeven te worden voordat het productie proces kan beginnen.

Het doel

Skids zijn dus bedoelt om bepaalde stukken van een productieproces gemakkelijk te kunnen installeren in het geheel. Het concrete doel van een skid zelf is echter dat er op het frame een complex en ingewikkeld onderdeel van het gehele proces geïnstalleerd wordt. Er worden geen skids gemaakt voor slechts een aantal buizen, want dat kan ook gemakkelijk op locatie worden geïnstalleerd. Op skids worden echt ingewikkelde zaken gemonteerd, zodat dit extern kan gebeuren door een specialist en dan vervolgens het grote voordeel heeft gemakkelijk verplaatst te kunnen worden naar de plek van het productieproces om daar zijn werk goed te kunnen doen.

Handig

Skids zijn dus eigenlijk heel erg handig. We hebben je nu een korte introductie gegeven omtrent dit onderwerp. We hopen dat je er iets van hebt op kunnen steken!