Waarom notitieboeken nog steeds voordelen bieden!

Hoewel je op ieder apparaat een notitieblok hebt, is het fysieke notitieboek eigenlijk nooit weggeweest. Men maakt nog steeds graag gebruik van notitieboeken om allerlei dingen op te schrijven. Waar je smartphone kan crashen en je al je foto’s en gegevens kwijtraakt, heb je je notitieboek altijd bij de hand. Het is een fysieke manier van dingen opschrijven en dit heeft veel voordelen. Lees snel verder en ontdek waarom jij ook kunt profiteren van de voordelen van een notitieboek.

Schrijf je emoties op

Heb jij weleens moeite met het uiten van je emoties? Iedereen gaat op een andere manier hiermee om. Het uitspreken ervan werkt voor veel mensen helend, maar niet iedereen vindt dit een prettige manier. Daarom is het uitschrijven van je emoties een fijne manier om dingen te verwerken. Deze methode heet ‘journaling’ en is ook bijzonder goed voor je gezondheid. Notitieboeken heb je er snel bijgepakt en zo kan je bijvoorbeeld iedere avond voor het slapen gaan je gedachten op papier zetten. Wanneer je veel dingen op schrijft zal je ook tot een aantal interessante inzichten komen. Soms is het een manier om te ontdekken waarom je je precies zo voelt en leer je jezelf zo op een andere manier kennen. Ook kan dit stress verminderend zijn.

Schrijf herinneringen op

Naast het opschrijven van je gedachten en je emoties is het gebruik van notitieboeken ook een prachtige manier om herinneringen op te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan romantische kleine dingen of aan een mooi moment op vakantie. Waar je deze momenten anders misschien zou vergeten, kan je ze nu op een mooie manier terughalen wanneer je ze hebt opgeschreven in je notitieboek.

Heb jij al notitieboeken in huis?

Wil je weten hoe het opschrijven van je gedachten je afgaat? Kies dan uit een van de vele notitieboeken en leer jezelf kennen.