Wat is losse thee?

Iedereen weet natuurlijk wel wat thee is en dat je dit normaal gesproken vanuit een theezakje drinkt. Dit is in de meeste gevallen dan ook het geval. Maar wist je ook dat losse thee verkrijgbaar is? Zonder dat het dus in een zakje zit. Wat is nou het grote verschil? Het grote verschil zit hem in de grootte van de theebladeren. Voor zakjes thee worden hele kleine stukjes thee gebruikt, wat net een beetje meer gruis is dan stof. Voor losse thee wordt echt een groot deel van het theeblad gebruikt.

Wat is er zo bijzonder aan losse thee?

Wat is er nou zij bijzonder aan losse thee en waarom is de smaak veel beter dan bij theezakjes? Dit komt omdat doordat een groot gedeelte van het theeblad gebruikt wordt, de natuurlijke vorm behouden blijft, ze drogen hierdoor niet uit. Doordat de bladeren niet verdrogen houden ze hun heerlijke smaakverbindingen vast. Hierdoor heeft de thee veel meer smaak dan als je het drinkt vanuit een theezakje.

Waar kan ik het bestellen?

Losse thee kun je bestellen bij de theebaron. Deze beschikt over meer dan 180 verschillende soorten losse thee smaken. Ideaal dus als je van ruime keuzes houdt. De populairste soorten zijn toch wel de brandnetelthee, witte thee, zwarte thee, rooibos thee en natuurlijk de groene thee. Ze zijn gemakkelijk online te verkrijgen via de webshop.